Kasim Kamenica novi trener RK Vojvodine

Novi trener našeg kluba je trofejni trener Kasim Kamenica. Saradnja sa 63-godišnjim strategom dogovorena je do kraja sezone, sa mogućnosnošću na duži period. Legendarni trener osvojio je šampionske titule u svim bivšim jugoslovenskim republikama. Doneo je Zagrebu titulu po ulasku iz druge u prvu ligu kada je prekinut šampionski niz Metaloplastike od sedam titula, u Sloveniji osvajao je duple krune sa Celjem i Pruleom, sa Pelisterom u Makedoniji, predvodio je šampionski tim Lovćena. Bivši je selektor Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i selektor omladinske reprezentacije Jugoslavije sa kojoj je osvojio svetsku titulu 1987.

  • Sa velikim zadovoljstvom prihvatio sam poziv Vojvodine. To je klub sa velikom tradicijom. Klub koji ima šampionske ambicije. Svakako da titula u srpskom prvenstvu neće doći sama po sebi. Potreban je veliki rad najpre mene i mojih saradnika i igrača. Važno je da uspostavimo hijerarhiju, da se tačno zna ko šta radi u timu. Jasno mi je da je iza Vojvodine turbulentna polusezona. Video sam dosta utakmica, dobro znam ekipu, ona može mnogo toga da ponudi. Startujemo 10. januara kada počinju pripreme za drugi deo sezone – izjavio je nakon promocije u SC Slana Bara Kasim Kamenica.
  • Najpre zahvalnost dosadašnjim trenerima Bošku Rudiću i Draganu Kukiću. Gospodin Kamenica sigurno će imati značajno uporište u njihovom delovanju stvaranja novog tima Vojvodine i verujem da će svojom doradom napraviti šampionski tim. Predočili smo mu ambicije, one su uvek najveće – rekao je predsednik Milan Đukić.
  • U dogovoru sa novim trenerom gospodinom Kamenicom uslediće izvesne promene u igračkom kadru. Neće ih puno biti, tek na nekoliko pozicija u timu. Najvažnije je da se vrati samopouzdanje kod igrača i da se iskoristi njihov potencijal – završio je direktor Darko Jevtić.

Leave a Reply