Vojvodina – Partizan (petak u 18:00)

Rukometaši Vojvodine u petak 1. juna igraju poslednju utakmicu u sezoni. Atkuelni šampioni dočekaće Partizan u 10. kolu plej ofa Superlige Srbije. Vojvodina je druga na tabeli sa bodom zaostatka u odnosu na lidera niški Železničar, ali istim brojem bodova sa Partizanom, pa teoretski sve tri ekipe mogu do titule. Mnogo će zavisiti i od meča u Šapcu gde Metaloplastici gostuje Železničar.

  • Kako god da se završi ova sezona ja sam ponosan na moje igrače. Poznato je da smo u teškim momentima bez 5-6 povređenih igrača podigli kvalitet igre. Sada je lako pričati šta bi bilo da su sa nama bili bekovi Jovanović i Ostojić, ali je činjenica da nijedan tim ne može sebi takav luksuz da obezbedi neigranjem najboljih igrača. Nažalost, nije ostalo samo na tome, već u Šapcu i u Nišu nismo računali ni na Nadovezu. Da stvar bude gora, najverovatnije, ni Vučkovića neće biti u sastavu, a ne treniraju ni Bojanić ni Čagalj. Jedna jako teška situacija u kojoj uvek vidimo i nešto dobro, a to su neki novi klinci. Do juče niko nije znao ni da postoji Branko Tomić, tek 18. godina ima, a bio je naš najbolji igrač na poslednjoj utakmici u Nišu. Tako ćemo i protiv Partizana dati šansu još nekolicini juniora i uvek imati na umu da nam je pobeda prioritet, a Vojvodina će uvek imati imperativ trijumfa, kao što to i dolikuje višestrukog prvaku – rekao je trener Boris Rojević. 
  • Kao što je trener istakao jako teška kadrovska situacija nas sve ostale zdrave igrače obavezuje  da se borimo za svoje drugove i za grb koji nosimo. Partizan je odlična ekipa koja svakog u ligi može da pobedi. Mi smo uz dosta sreće slavili u Beogradu. Na nama je da sezonu završimo najmanje kao drugi, a ako se ukaže prilika da prigrabimo novu titulu, rado ćemo to učiniti – rekao je desni bek Marko Simović.

Leave a Reply