Stigli Prodanović i Potpara. Rojeviću prudužena vernost!

Rukometni klub Vojvodina dobio je veliko pojačanje u reprezentativcu Rajku Prodanoviću. Desno krilo nije se mnogo dvoumio kada je izabrao naš tim. 

  • Znajući organizaciju i ozbiljnost u sportskim planovima rukovodstva Vojvodine, a imajući u vidu da sam odlučio da se sa porodicom vratim u moju zemlju, vrlo brzo sam rešio da dođem na Slanu Baru. Ističem da ovde nisam došao da završim karijeru, već da pružim najbolje partije koje mogu i da doprinesem još boljim rezultatima kluba – rekao je po predstavljanju na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare Rajko Prodanović. 

Osim Prodanovića, Vojvodina je nastavila podmlađivanje tima pošto je pristigao 22-godišnji bek Milan Potpara, iz subotičkog Spartaka.

  • Velika mi čast što sam postao deo šampionskog tima. Prevagnula je činjenica što ovaj klub uvek ide na trofeje, a to je nešto što priželjkuje svaki igrač – jasan je bio mladi Potpara.

Predsednik Milan Đukić je pozdravio novopridošlice, a njegovo prisustvo značilo je i prudužavanje vernosti mladom našem treneru Borisu Rojeviću koji je u teškom momentu prethodne sezone preuzeo kormilo i odmah osvojio titulu.

  • Kada smo pružili šansu Rojeviću koji je do tada radio sa mlađim selekcijama, a sa kojima je nizao šampionske titule, mnogi su sa zebnjom posmatrali ovaj naš potez. I da nije uzeo titulu, ostali bismo pri tom stavu. Da li je i sreća pomogla u neizvesnoj borbi za titulu ili je to splet trenerskih veština, možemo samo da diskutujemo. Jednostavno, sportski sektor kluba je procenio da je Rojević budućnost Vojvodine i zato smo se odlučili da njegov fanatizam i potencijal krunišemo jednim srednjedugoročnim ugovorom čime ćemo i njega, ali i klub rasteretiti u smislu bilo kakvih špekulacija i dozvoliti mu da radi svoj posao najbolje što može – rekao je predsednik kluba Milan Đukić.

Boris Rojević zahvalio je na poverenju i istakao da je za njega samo Vojvodina jedina trenerska opcija. 

  • Ja sam srećan u Vojvodini, volim Novi Sad, zadovoljan sam igračima koje sam selektirao u konsultaciji sa direktorom kluba. Jednostavno trenutno nemam nameru da tražim druge trenerske izazove. Za mene ovo je jedini izazov i zahvalan sam što mi je klub ukazao poverenje. Moje je da to opravdam i radom i rezultatima. 

Leave a Reply