Vardar – Vojvodina 33:26

Naši rukometaši izgubili su u Skoplju od Vardara sa 33:26 u 5. kolu SEHA Gazprom lige. To je četvrti poraz našeg tima u regionalnom takmičenju. Vojvodinu već u subotu očekuje nastup u EHF kupu kada će dočekati holandski Green Park Tigers u prvom meču 2. kola EHF Kupa. 

Vojvodina je odigrala meč u Skoplju u podmlađenom sastavu imajući u vidu da je dva dana ranije imala važan i iscrpni meč u Superkupu protiv Železničara koji je osvojila, a da je već u subotu očekuje nastup u EHF kupu. Može se reći da su golobradi Vošini klinci iskoristili ukazanu šansu, pre svih sjajni srednji bek Milić koji je bio stoprocentan sa 5 golova. Levi bek Tomić bio je polovičan sa 3, najveći deo igre na terenu je proveo i pivotmen Ratković 2/2, a ponovo su i krila bila na solidnom nivou Grozdanić 5/5, odnosno Ovčina koji je polovinu svojih pokušao pretvorio u gol – 3. Još se pronalazi mladi novajlija Potpara 3/8 od koga se tek mnogo očekuje. Odmarali su stariji igrači koji će biti potrebni već za vikend protiv Holanđana.

Sve u svemu poraz nikada ne prija, ali ovo je bila jedinstvena prilika da se okušaju mladi igrači protiv evropskog prvaka, a da njihovo dragoceno strečeno iskustvo osetimo u nastavku sezone kada bude bilo najpotrebnije. 

Leave a Reply