Sve spremno za 9. sezonu SEHA Gazprom

U sedištu SEHA Gazprom lige u Zagrebu održan je sastanak klubova regionalne lige pred početak 9-og izdanja tog takmičenja. Nastupajuća sezona biće definitivno najjača ikada. Finalisti Lige šampiona iz minule sezone, više od polovine klubova su učesnici elitnog takmičenja, a svi klubovi igraju u Evropi. Osam državnih prvaka!

RK Vojvodinu su na sastanku predstavljali tim menadžer Snežana Vukanović i potparol kluba Dan Fracile. Govorilo se o novom formatu takmičenju, utvrđena su pravila koja se tiču organizacije utakmica, marketinga i drugih neophodnih detalja kako bi se održao visok standard koji je nesumnjivo već postavljan kroz ovako kvalitetno takmičenje kao što je SEHA Gazprom liga.

Novina je ta što je sa 10 povećan broj klubova na 12. Najveću pažnju privukao je tim sastavljen od studenata Univerziteta Peking iz Kine koji će svoje mečeve kao domaćin igrati u Zagrebu. Upravo je Peking u A grupi u kojoj je i Vojvodina, a u odnosu na prvobitni žreb došlo je do manjih izmena. U grupi su još i aktuelni dvostruki evropski prvak makedonski Vardar, zatim i novajlija ukrajinski Motor Zaporožje, a tu su i starosedeoci slovački Tatran i hrvatski Nekse protiv koga će naš šampion startovati u sezoni već 2. septembra. 

U B grupi je drugi srpski predstavnik šabačka Metaloplastika, novajlija ruski Spartak, makedonski Rabotnik, povratnik mađarski Vesprem, beloruski Brest i hrvatski Zagreb. 

Leave a Reply