SEHA: Leteća Voša nadigrala Nexe

Rukometaši Vojvodine odigrali su maestralnu utakmicu na startu nove sezone SEHA Gazprom lige. Naš tim je nadigrao Nexe sa 29:23, hvatskog vicešampiona i prošlosezonskog učesnika F4 regionalne lige u susretu koji je odigran pred oko 1.000 gledalaca u sportskom centru Slana Bara u Novom Sadu, a ponovo je među publikom najviše bilo školaraca.

Rukometaši Vojvodine odigrali su kao u transu protiv Neksea. Gotovo da su “leteli” po terenu. Frenetična odbrana dala je “krila” u napadu gde smo videli sijaset cepelina, a neretko i “dupla” atraktivna dodavanje kada su u skoku po tri igrača imala kontakt sa loptom za efektne golove. Videli smo i dve neverovatne šraube, jednu sa čak 12 metara. Jednostavno, teško za opisati jer ono čemu smo prisustvovali na Slanoj Bari je nešto što se zaista retko viđa. 

Teško je bilo koga izdvojiti, ali moramo da spomenemo Nemanju Pribaka. Iskusni srednji bek je pokazao kakva će motorna snaga u napadu biti, ali i u odbrani jer se ni u tom segmentu nije štedeo. Naravno, sve i kreće u mozaiku trenera Borisa Rojevića iz odbrane. Milašević i Mirković kao centralni halfovi, sa saigračima u zoni 6:0 koja se neretko pretvarala u 3:2:1 ili 4:2, time potpuno zbunjujući rivala.

Nakon prvog poluvremena i prednosti od 13:11, Vojvodina nije dozvolila Nexeu da se primakne na više od dva gola u drugom. Pretenciozno zvuči ako kažemo da je moglo biti i više od 6 razlike jer zaista je Vojvodina bila na nivou kakvom smo je retko kada gledali, a možda i prvi put toliko maštovitu, snažnu od kada se takmiči u SEHA ligi. Ne zaboravimo da spomenemo i krilne igrače, nešto što već postaje zaštitni znak jer ponovo su bili ubojiti. Ovčina skoro perfektan celu utakmicu, a Prodanović u drugom poluvremenu kada nas je podsetio na igre iz reprezentacije. Saradnja sa pivotmenima takođe bila je odlična. Medurić i Ratković su se borili kao lavovi na crti, postigli nekoliko važnih golova, ali istini za volju nekoliko puta su pogađali okvir gola ili im je protivnički golman skidao šuteve u zicer situacijama zbog čega smo i konstatovali da je pobeda mogla biti većom razlikom. Naravno, ovo je tek jedna utakmica, a sezona je duga, možda i nije najbolje da forma baš sada bude na najvišem nivou jer veći izazovi tek predstoje. Prvi je već za vikend u dvomeču 1. kola EHF kupa protiv crnogorskog Lovćena pošto će oba susreta biti odigrana na Slanoj Bari (subota u 18, nedelja u 15:30).

I naposletku, ali ne najmanje važno. Fantastična podrška sa tribina. Zahvalnost rukometnom Novom Sadu. Zahvalnost veteranima Vojvodine, članovima sportskih sekcija SD Vojvodina, rukometnim klubovima u okolini i prijateljima kluba, a posebna zahvalnost školarcima koji su ponovo ispunili halu čime je RK Vojvodina još jednom poslala poruku svima: “Budućnost je u našim rukama”.

Leave a Reply