Voša rutinski u Zagrebu protiv Kineza

Rukometaši Vojvodine savladali su kineski Peking sa 28:21 u 2. kolu SEHA Gazprom lige. Tako je naš tim došao i do druge pobede, a već za pet dana (28. septembra) očekuje ga novo gostovanje i to jednom od favorita za osvajanje prvog mesta u grupi ekipi Tatrana u Slovačkoj.

SEHA League handball match HC Beijing Sports University – Vojvodina, Dom Sportova, Zagreb, Croatia, 23.09.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Naša ekipa nije dozvovila iznenađenje protiv tima koji je sastavljen od studenata sa pekinškog Univerziteta koji žive i treniraju u Zagrebu. Povela je Vojvodina odmah na startu sa 4:0 i malo po malo povećavala prednost do kraja susreta. Trener Boris Rojević je svim igračima pružio priliku, a od mlađih ukazane minute iskoristio je Srđan Milić koji je bio stoprocentan u šutu 4 od 4. Ponovo je naš najbolji strelac bio levi bek Stefan Ilić sa 6 golova, Stanković je postigao 4, a Nikolić 3 koliko i golman Verkić koji je bio spretan prilikom odbrane od napada 7 na 6 pri čemu je sa celog terena pogađao praznu mrežu. Sve u svemu jedna dobra uvertira pred put u Slovačku kada će trener Rojević verovatno morati da kalkuliše sa rosterom budući da već 1. oktobra u Novi Sad dolazi ukrajinski Motor Zaporožje, a da je 5. oktobra najvažniji meč sezone u EHF kupu protiv španskog Ademar Leona. 

Fotografije sa utakmice u Zagrebu pogledati OVDE.

 

Leave a Reply