SEHA: bez 8 igrača, umalo senzacija u Slovačkoj

Rukometaši Vojvodine izgubili su u Prešovu od Tatrana sa 22:18 u 3. kolu SEHA Gazprom lige. To je prvi poraz našeg tima u novoj sezoni regionalne lige, uz prethodna dva trijumfa. Već u utorak, kod kuće, Vojvodina će dočekati ukrajinski Motor (1. oktobar, 18:00).

Iako je naš tim bio lišen pomoći čak osmorice igrača, u desetkovanom sastavu je odigrao egal utakmicu do 55. minuta sa višestrukim slovačkim prvakom i jednim od favorita za titulu. Pet minuta pre kraja susreta bilo je 18:17 za Tatran, ali su naši mladi igrači popustili u završnici, te je usledio poraz. Istini za volju više od ovoga nismo ni očekivali kada se zna da zbog brojni povreda i bolesti nisu igrali kapiten Verkić, zatim ni Milašević, Grozdanić, oba desna krila Stanković i Prodanović, pivotmen Medurić, možda i najbolji igrač na početku sezoni srednjak Pribak, kao ni reprezentativac levi bek Sretenović koga očekuje duža pauza. U tim se vratio Arsenić, dete Vojvodine koji je pokazao da će biti dostojna zamena na golu Verkiću. Mlađani Anđelković odigrao svih 60 minuta na desnim krilu. 

Već u utorak je novo regionalno iskušenje protiv ukrajinskog šampiona Motora iz Zaporožja što je generalna proba pred EHF kupa i duel sa španskim Ademarom iduće subote 5. oktobra. 

Leave a Reply