Vošina mašinerija ne staje; Pao i Dinamo

Rukometaši Vojvodine ostvarili su novu pobedu u A grupi ARKUS lige. Ovoga puta Vošinu snagu osetio je Dinamo i to na svom terenu, u Pančevu, sa 30:26. Naš tim je ovim trijumfom, pet kola pre kraja prvog dela, osigurao plasman u plej-of što je primarni cilj bio na početku sezone, a nadamo se da će to biti sa prve pozicije. Pogledaj TABELU.

Vošine igre u ovoj sezoni deluju nestvarno. Četa Borisa Rojevića “gazi” sve redom i praktično ime pobednika se ne dovodi u pitanje. Osim početnog vođstva Dinama, preostali deo igre protekao je u rezultatskoj inicijativi našeg tima koji je održao distancu do konačnih +4 gola razlike. Majstorski je dirigovao napadom srednjak Nemanja Pribak koji je upisao čak 12 asistencija, uz 5 pogodaka što znači da je učestvovao u svakom drugom Vošinom golu. Ako dodamo da je desni bek Jovica Nikolić bio najefikasniji sa 10 golova, onda je jasno kako je bekovski dvojac torpedovao tokom čitave utakmice mrežu Pančevaca. Desno krilo Strahinja Staković pogodio je 5 puta, s druge strane terena Bojan Rađenović tri, a može se lako zaključiti da je najčešće do tog epiloga stizalo nakon sjajne zone u odbrani ili intervencije golmana Svetislava Verkića koji je skinuo i dva penala.

Ova pobeda ne spada u red ubedljivijih jer je bilo mnogo većih rezultatskih trijumfa ove sezone, ali je sigurno najdragocenija pošto je rival izuzetnog kvaliteta kao što je to Dinamo. Pravi test za naš tim u pogledu koliko se može ove sezone. Zaista, IMPRESNIVNO!

Leave a Reply