SEHA: Hrabra Voša poražena u Skoplju

Rukometaši Vojvodine gostovali su u Skoplju dvostrukom evropskom prvaku u okviru 2. kola B grupe SEHA Gazprom lige. Naš tim poražen je od Vardara sa 25:21 što je drugi poraz Vojvodine u drugom meču grupne faze. U narednom kolu, već u utorak (2. februara), Novosađani će put Ukrajine na megdan Motoru iz Zaporožja. 

Prvih 10 minuta utakmice bili su odlučujući. Naš tim ušao je uspavano u meč, a možda i sa prevelikim respektom ka evropskom prvaku. Vardar je poveo sa 6:1 i održao razliku do kraja utakmice. Vojvodina je prišla pred kraj na tri razlike (17:20) i imala napad za minus 2, ali nije uspela da dođe do preokreta. Ono što hrabri jeste što je od 10-og do 60-og minuta odbrana bila na visokom nivou protiv jedne vrhunske napadačke ekipe, a u pojedinim momentima i naš napad je znao da ozbiljnije ugrozi protivnika. U našem timu ponovo je najefikasniji bio levo krilo Šotić koji je postigao 6 pogodaka, uz stoprocentan učinak. 

Nema sa vremena za preveliki odmor, sledi povratak u Novi Sad, a već u ponedeljak put u daleku Ukrajinu na megdan Motor Zaporožju. 

Leave a Reply