ARKUS: Leskovac osetio novosadski granit

Rukometaši Vojvodine zabeležili su treću pobedu u isto toliko utakmica plej-ofa ARKUS lige. Ponovo, ubedljivu, a ovoga puta protiv Dubočice iz Leskovca sa 27:16. U narednom kolu (16. marta), Vojvodina će dočekati kragujevački Radnički.

Već od prvog minuta bilo je jasno da će Dubočica teško probiti “novosadski granit”. Gosti su prvi gol postigli tek u 10.minutu kada je bilo 5:1. Samo sedam primljenih golova u prvom poluvremenu (14:7) dalo je dobru zalihu za nastavak. Napadom je dirigovao srednjak Pribak, najefikasniji sa 6 golova, a ujedno i najbolji pojedinac susreta. Njegovi saigrači iz bekovske linije Babić i Tomić postigli su po 3 koliko i Ratković na crti, odnosno levo krilo Šotić. Desno krilo Milenković postigao je gol više – 4. Igrači koji se možda manje primete u statističkim kolonama u napadu, ali od kojih se pokreće tranzicija zahvaljujući vrhunskoj odbrani su sjajni Vukovljak i Miljković, uz naravno ostale saigrače koji se menjaju u Vošinoj prepoznatljivoj 6:0 zoni. Dodajmo da su Ratković, Kurteš i Babić i danas ponovo bili neumorni u oba pravca. Verkić standardno dobar na golu sa 8 odbrana (50%), uz Arsenića sa 6 (43%).

Naš tim ostaje na šampionskom putu, a naredni izazivač je Radnički iz Kragujevca 16. marta u SC Slana Bara u Novom Sadu. Pre toga Vojvodina će u SEHA Gazprom ligi dočekati hrvatski Nexe (12.mart). Galeriju slika sa ove utakmice pogledati OVDE.

Leave a Reply