Voša pobedila trećeplasirani tim Lige Šampiona

Rukometaši Vojvodine savladali su Motor iz Zaporožja sa 30:27 u 5. kolu B grupe SEHA Gazprom lige. To su prvi bodovi našeg tima u tom regionalnom takmičenju. Preostalo je još da se odigra i meč protiv Vardara u grupi, a onda sledi eliminaciona faza.

Vrhunska partija našeg tima, možda i najbolja ove sezone. Protiv ekipe koja igra Ligu šampiona, a koja je nadigrala jedan Kil. Vojvodina je iznenadila Motor sa 5:1 zonom na početku meča. Postigla je čak 15 golova za 21 minut i vođstvo od 15:10. U nastavku, Ukrajinci su stigli do 24:24, ali ovoga puta sjajna završnica našeg tima. Arsenić je u prvom poluvremenu imao 7 odbrana od čega čak 5 posle šuteva sa šest metara. Uprkos tome što je trener Rojević odmarao iskusnije igrače poput Verkića, Pribaka i Vukovljaka, mlađani bekovski trio Tomić – Milić – Nikolić pokazao je kakve bisere Vojvodina ima. Nikolić je pogađao sa svih mogućih pozicija i postigao 9 golova iz 12 šuteva, uz to imao čak 6 asistencija. Tomić sjajnih 7 od 9. Samo njih dvojica postigli su polovinu golova, a zasluge za to idu celom timu jer ovo je prava timska pobeda. Treba zaista istaći da se možda prelomni trenutak desio kod rezultata 24:24 kada je sjajni Kurteš, naš pivotmen, presekao napad gostiju i sa svoje polovine postigao pogodak šutem na prazan gol, uz još dva efektna gola u odlučujućim momentima postignutim sa crte. 

Sjajna generalna proba pred Šabac kada će Vojvodina protiv Metaloplastike igrati najvažaniju utakmicu u 2021. godini u okviru ARKUS lige. 

Leave a Reply