ARKUS: Voša startuje protiv Jugovića

Rukometaši Vojvodine započinju novu sezonu u ARKUS ligi utakmicom, kod kuće, protiv kaćkog Jugovića u okviru A grupe (SC Slana Bara, subota, 18. septembar u 18:00). Ove sezone format je isti. U dve grupe podeljeno je 16 klubova, a osim Jugovića, u Vošinoj grupi još su Metaloplastika, Dinamo, Crvena zvezda, Radnički, Novi Pazar i Obilić.

  • Imamo jaku grupu, sigurno je kvalitetnija od grupe B. Čak šest ekipa vrlo podjednakih po kvalitetu bore se za četiri mesta. Mi kao i uvek prihvatamo ulogu favorita, ali smo svesni da to uvek moramo pokazati na terenu. Prvi meč u sezoni je uvek težak jer je otvaranje, nema se pravo na kiks, treba ozbiljno shvatiti protivnika i pobediti – kaže Boris Rojević.
  • Drago mi je da igramo protiv Jugovića koji je dospeo u Superligu. Nekoliko nas su ponikli u tom klubu. Biće sigurno dobra utakmica. Naš zadatak je jasan, samo pobeda dolazi u obzir. Spremni smo za dugu i napornu sezonu i bodove ćemo skupljati na svakom meču počevši od ovog – izjavio je pivotmen Aleksandar Kurteš.

Leave a Reply