Svesrpski kup: Impresivna Voša nadigrala Metaloplastiku

Rukometaši Vojvodine plasirali su se u finale Svesrpskog kupa pošto su u Loznici, u drugom polufinalu, bili bolji od šabačke Metaloplastike sa 32:26. Za titulu će se naš tim nadmetati sa dobojskom Slogom.

Fantastična Vojvodina. Neumoljiva. Impresivna. I to na kraju godine, kada je ceo roster na izmaku snage. Opet vrhunska priprema utakmice našeg stručnog štaba. Ponovo je taktička zrelost i sprovođenje zamisli šefa Rojevića došla do izražaja. Verkić je po ko zna koji put bio pravi vođa na golu, 14 odbrana, što je olakšalo saigračima koji su ga ispratili do kraja. Metaloplastika je povela samo na početku utakmice, ostatak je protekao u rezultatskoj inicijativi Vojvodine. Na poluvremenu +4, a u nastavku i najvećih +9. “Torpodovali” su naši bekovi iz svih pozicija. Postigli su više od polovine golova: Ocvkir 7, Nikolić sa 6 i Tomić 4. Dodali su Pribak i Bunjevčević po 2, upisao se u strelce i naš omladinac Tasić. Pivotmen Ratković, odnosno krila Šotić i Kljajić su postigli po 3 gola. 

Vojvodinu očekuje finale za novi trofej Svesrpskog šampiona. Protivnik u četvrtak od 18 časova) biće Sloga iz Doboja koja je bila bolja od banjalučkog Borca sa 32:27. 

Leave a Reply