Svesrpski kup: Voša osvaja sve redom – 10 od 10

Rukometaši Vojvodine osvojili su trofej Svesrpskog kupa pošto su u finalu turnira održanog u Loznici savladali Slogu iz Doboja sa 30:20 (16:8). Prethodno je naš tim u polufinalu bio bolji od šabačke Metaloplastike sa 32:26. To je peti trofej Svesrpskog kupa u poslednjih pet izdanja tog takmičenja, a ukupno 10-i trofej Vojvodine u nizu, računajući Superligu, Kup Srbije i Superkup Srbije. Rezultat kakav ne pamti rukometni sport u svojoj istoriji. Trofejni niz za anale…

Vojvodina je maestralno odigrala i finalnu utakmicu, nakon vrhunske partije u polufinalu. Još bolja odbrana, protivnik sveden na samo 8 golova u prvom poluvremenu i već tada je bilo jasno ko će do trofeja (16:8). U nastavku u istom ritmu, sa ponovo blistavim Verkićem na golu, granitnom odbranom i brzom tranzicijom na šta dobojska Sloga nije imala odgovor.

Skoro svi igrači su se upisali u strelce, a trener Rojević ponovo je dao šansu našim omladincima. U polufinalu Tasiću, u finalu Šijanu, strelcu 3 gola. Vošin strateg je ujedno nastavio neverovatan niz trofeja. Od kada je 2018. godine iz kadetske selekcije prekomandovan u trenera prvog tima, Rojević je nanizao deset trofeja, bez ijednog izgubljenog finala što je trenersko remek-delo za istoriju. Time je Vojvodina pokazala da osim igračkih bisera, stvara i trenerske što je vizija kluba kojoj smo dosledni svih ovih godina. 

Leave a Reply