Istorija je zapisana. Šampioni x10

Rukometaši Vojvodine savladali su pančevački Dinamo sa 29:21 (16:7) u utakmici pretposlednjeg kola ARKUS lige. Vojvodina je zadržala maksimalan učinak na tabeli, a nakon ovog meča joj je u spektakularnoj dodeli uručen šampionski pehar. To je deseta titula, deveta uzastopna, pri čemu je Vojvodina postala prvi rukometni klub sa zlatnom zvezdicom iznad grba. 

Još jedna sjajna igra naših rukometaša. Vojvodina je za 25. minuta primila samo četiri gola iz igre. Fantastična odbrana sa besprekornim kapitenom Svetislavom Verkićem na golu. Napad poletan i vrlo efikasan za 16:7 nakon prvog poluvremena. U nastavku je naš tim održao prednost i još jednom potvrdio da je najbolji u zemlji: Vojvodina – Dinamo 29:21. Najbolji pojedinac i ubedljivo najefikasniji na meču bio je Darko Milenković sa 12 golova. 

Nakon utakmice predsednica RSS Milena Delić uručila je kapitenu Verkiću šampionski pehar, deseti po redu, čime je Vojvodina nastavila dominaciju koja traje od 2013. godine. Ceremonija je bila spektakularna sa vatrometom, konfetama i 1.500 crvenih i zlatnih balona puštenih sa plafona Slana Bare. Šampionski u svemu! Voša! 

Inače RK Vojvodini je pre početka utakmice uručeno i priznanje za doprinos razvoju sporta od strane Gradskog rukometnog saveza Novog Sada i predsednice Tanje Madved, kao i od Rukometnog saveza Vojvodine i generalnog sekretara Rajka Prodanovića. Priznanja je primio predsednik Milan Đukić koji je potom uručio uramljene dresove Jovici Nikoliću koji karijeru nastavlja u nemačkoj Bundes-ligi, odnosno Nemanji Ratkoviću koji odlazi u Rumuniju. 

 

 

  

 

 

Leave a Reply