Voša bolja u derbiju od Partizana sa +5

Rukometaši Vojvodine savladali su beogradski Partizan sa 33:28 (16:14) u derbiju 9. kola ARKUS lige. Tako je naš tim ostao u vrhu tabele sa 8 pobeda iz devet odigranih kola, na drugom mestu tabele

Vrhunski derbi. Igralo se snažno na obe strane, sa puno trčanja i lepih poteza. Partizan je konstantno vodio do finiša prvog poluvremena sa 2 ili 3 gola razlike, a onda je naš tim uspeo da za samo dva minuta najpre da izjednačni, a potom sa dve kontre preko Grozdanića i Milenkovića da ode i na +2 pred odmor.

U nastavku vrhunska odbrana Vojvodine stupa na scenu. Samo šest primljenih golova za 18. minuta i vođstvo od 26:20. Do kraja naši rukometaši održali su prednost za konačnih 33:28. Za najboljeg igrača proglašen je Branko Tomić, strelac 3 gola, ali veoma značajnih u momentima kada je naš tim teško nalazio put do mreže. Najefikasniji bio je stoprocentni Grozdanić sa 11 golova, šest iz sedmerca. Milenković je postigao 7, a većinu golova iz kontra napada što je posledica sjajne odbrane. Za Vojvodinu je drugi put debitovao povratnik Miljan Pušica koji će biti veliko pojačanje, posebno u odbrani. Treba posebno naglasiti sjajnu podršku sa tribina, a pre svega mnogo dece što postaje redovna pojava na utakmica na Slanoj bari.

Galeriju slika pogledati OVDE.

Leave a Reply