ŠAMPIONI: Voša na Banjici overila 11. titulu

RK Vojvodina osvojila je novu šampionsku titulu prvaka ARKUS lige pošto je u drugom meču finala savladala Partizan, na beogradskoj Banjici, sa 28:20 (9:9). Prethodno je naš tim slavio u Novom Sadu sa 32:28. To je deseta uzastopna titula, a ukupno 11 u istoriji kluba. 

Kakav kraj sezone u domaćem prvenstvu. Vojvodina je sve najbolje ostavila za drugi finalni meč u Beogradu protiv Partizana. Iako suočeni sa toliko zdravstvenih problema, bez Milića, Arsenića i Grozdanića, bez suspendovanih Ocvirka i trenera Rojevića, a sa njegovim prvim saradnikom Kukićem, naši rukometaši odigrali su do posledjeg atoma snage za svoje drugove i za svoje navijače. Taktički besprekorno, a posebno u drugom poluvremenu kada se lomio rezultat. Partizan je vodio sa dva razlike i imao nekoliko napada za tri gola prednost u finišu prvog poluvremena, ali se otišlo egalom.

U nastavku Vojvodina stiže do prednosti tek u 45. minutu. Taktičke pripremljene zamisli besprekorno su sprovedene u delo. Igra sa dva pivotmena, izlazak Milenkovića na desnog beka, traženje načina da se uđe u zonu protivnika, savršenstvo za novu šampionsku titulu. Svi su bili fantastični od golmana Lučina, povratnika i našeg veterana Perovića, do kapitena Vukovljaka, Pušice, Pešića, Vasića, Srđana Milića, Tomića, Aziza, Rađenovića, Kurteša, Rogana, Puhovskog, mlađanog golmana Marka Draška i najmlađeg u finalu Đorđa Draška, kao i pomenute koji su bodrili svoje saigrače sa tribina, a koji su “ginuli” tokom cele sezone Milića, Arsenića, Grozdanića, Ocvirka. Tu je i stručni štab sa Rojevićem, Kukićem, trenerom golmana Aničićem , analitičarem Mirkovićem i fizioterapeutima Babićem i Medićem i tim menadžerom Momićem, kao i svim drugim igračima iz omladinske škole koji su ove sezone debitovali u prvom timu. 

Naravno tu su i naši navijači iz grupe Firma, svi naši simpatizeri, a posebno oni najmlađi, školska deca koji su Vojvodinu bodrili uvek kada je najpotrebnije. Već se okrećemo nedelji, nema vremena za slavlje, jer se 28. maja igra prvi meč finala Kupa Evrope protiv Nerba (SC Slana Bara u 20 sati). 

 

Leave a Reply