Osvojen Kup za svesrpskog prvaka

Vojvodina je ušla u rukometnu istoriju kao prvi pobednik Kupa za svesrpskog prvaka, na kome su učestvovale po dve najbolje ekipe iz Srbije i Republike Srpske. Naši rukometaši bili su superiorni u odnosu na svoje rivale, kako u polufinalu protiv Radničkog (33:23), tako i u finalu protiv Dervente (31:19), čime su na najbolji način okončali jednu od najtrofejnijih godina. 

Naši rukometaši ušli su u finalni meč nešto opuštenije, što ih je koštalo prednosti rivala, sredinom prvog poluvremena (5:8). Ubrzo nakon toga, usledila je agilnija igra, pa je kvalitet došao do izražaja. Todorović je mešao Derventinu odbranu, Nikolić se lavovski borio na crti i postizao golove, a lakonogi Živković je za tili čas postigao šest golova. Za razliku od prvog dana u finalu je zaigrao i Datukašvili, koji je pravio ravnotežu levorukom Orboviću. Prednost od četiri gola razlike iz prvog dela igre Vojvodina je već posle osam minuta udvostručila  (21:13). Protivnik je teško dolazio do šuta, a kao i mnogo puta ove sezone, sjajno je odbranu predvodio Lazović, uz na golu nepremostivog Kocića. Trener Ćirković u igru je uveo i mlade snage, koji su ispunili sva očekivanja. Upravo Vanja Smiljanić i Ognjen Petrović doveli su Novosađane do najveće prednosti od 14 golova (29:15).

Dodeljene su i nagrade za najbolje pojedince, a sve tri su otišle u ruke naše ekipe. Najbolji igrač je Zoran Nikolić, najbolji strelac je Boban Todorović sa 13 golova, dok je najbolji čuvar mreže Miroslav Kocić.Tako su Novosađani na najlepši način ušli u istoriju kao prvi osvajači trofeja namenjenog pobedniku kupa za Svesrpskog prvaka.

Leave a Reply