Intervjuu sa predsednikom Đukićem

Tradicionalno pred početak svake sezone razgovaramo sa najtrofejnijim predsednikom u istoriji RK Vojvodine i čovekom koji će nastojati da novosadski tim održi na šampionskim stazama. O SEHA ligi, uticaju naših klubova na razvoj regionalnog takmičenja, finansijskim poteškoćama i izazovima kluba, popularnosti rukometaša Vojvodine… 

1. Koliki značaj za Vojvodinu ima ponovno učešće u SEHA ligi?

Nije tajna da smo mi kao klub sa SEHA ligom imali i dobrih i loših trenutaka. Jedini smo sprski klub koji je imao kontinuitet tri sezone u regionalnoj ligi. Final 4 je organizovan u Novom Sadu, ali nismo imali problem da bez trunke pardona kažemo i loše stvari SEHA lige. I u tome ne vidim nikakv problem. I što se mene tiče ako postavljate uslove, pragove i nivoe onda ne možete da očekujete da oni koji ih ispunjavaju slepo gledaju i nemo ćute na vaše propuste. Verujem da su i gospodin Mihajlovski i gospodin Meškov u to sada sigurni. Ali tu smo gde jesmo. SEHA liga ima svojih ogromnih prednosti, benefita i potvrdili smo naše učešće u njoj.

2. Da li ste zadovoljni organizacijom SEHA lige, u kojim segmentima vidite njen razvoj?

Pravac u kom ide SEHA liga meni više nije poznat. Iskreno ni ne bavim se time. Vojvodina će igrati ligu. A pravac u kome ta liga ide je ipak za ove sa plaćenim funkcijama. Nosilac svih funkcija u srpskom rukometu od predsednika RSS do potpredsednika SEHA lige je najpozvaniji da nam to objasni, pa verujem da se on time studiozno, dubinski bavi kao i svime u srpskom rukometu od suđenja do prekrajanja liga, poklon vaučera i last i first minute vaučera za super ligu i ostalih nadrirukometnih manifetkuka. Ja nisam sada na tom nivou da mogu da poimam tu dubinu rukometne praznine.

3. Bili ste pri stavu prošle godine “ili dva predstavnika iz Srbije ili bez naših klubova”! Izgleda da je to bar donekle uticalo na odluku rukovodstva SEHA lige da dodeli našoj zemlji dva mesta u regionalnoj ligi, zar ne?

Ja sam bio i ostao na toj tezi i stavu. Trpeo sam kritike i jedna od zamerki meni u izbornom ciklusu za predsednika RSS je bila da smo zbog takvog stava ostali bez oba kluba. Za godinu dana se mnogo toga promenilo. Pokazalo se da je naš stav bio isparavan. Godinu dana smo izgubili i mi i SEHA liga. Sada se vraćamo, ali koliko vidim kao pozivni član. No, kao što rekoh pravnim statusom i našim egzistiranjanjem u SEHA ligi se bave ovi sa plaćenim funkcijama, stručnjaci za sve i eksperti za letnje super liga vaučere.

4. Hoće li Vojvodina imati tim kadar da se bori za završni turnir SEHA lige? Kako se takmičiti sa finansijski bogatijim klubovima?

Teško. Vojvodina nema finansijski potencijal za tako visoke ciljeve. Nema ga nijedan srpski klub. A kako se radi u srpskom rukometu, kako se hirurški prekrajaju lige u toku leta, neće ga skoro ni biti. Više puta sam ponovio da srpskom rukometu ne trebaju neprijatelji dok je ovakvih nosioca plaćenih funkcija.

5. Da li će Vojvodina imati kvalitetniji sastav u odnosu na prošlu godinu? Pominju se zvučna imena poput Nenada Vućkovića.

O imenima nećemo. Kada direkor i stručni štab formiraju tim predstavićemo sva pojačanja. Do tada neka se čaršija i forum experti bave nagađanjima.

6. RK Vojvodina postiže sjajne rezultate i u mlađim kategorijama. Već nekolicina momaka je priključeno prvom timu. Hoće li se nastaviti ta praksa i da li nove generacije mogu nastaviti nisku uspeha?

To je politika kluba pretvorena je u praksu. Nastavićemo pravcem kojim smo krenuli pre pola decenije. Rezultati rada uvek dolaze pre ili kasnije.

7. Da li ste svesni toga da se od vas očekuje da oborite rekord iz stare Jugoslavije koji drži Metaloplastika sa sedam uzastopnih državnih titula? Da li vam je to novi motiv jer već ste sve osvojili sve što se moglo osvojiti kod nas.

Moj motiv nije da rušim bilo čije rekorde. Nisam se trudio da budem uspešniji od bilo kog ex predsednika Vojvodine. Moji motivi se kreću u rangu stvaranja jakog kluba, svih kategorija, na duže staze. Uspesi dolaze kao rezultat takve politike. Metaloplastika iz 80-tih i Vojvodina danas su dva različita pojma u različito vreme. Niti je danas komunizam niti će Vojvodina skoro dostići evropske visine te Metaloplastike. To je realnost.

8. Prethodnih godina RK Vojvodina na svojim utakmicama okuplja decu i omladinu. U masovnom broju utakmicama prisustvuju školarci. Da li se može reći da rukometaši postaju sportski brend broj 1 u Novom Sadu uživajući divljenje kod najmlađih?

Postajemo brend. Nisam siguran da smo broj jedan, ali sam siguran da roditelji sa decom mogu da uživaju na našim utakmicama u miru i u sportskom ambijentu. Zaista sam presrećan kada vidim da na tribinama ima toliko mladih. U tome i leži poenta cele priče.

9. Ako ima, za čim žalite? 

U sportu ne žalim ni za čim. Svaka i dobra i loša odluka ima svoje egzaktne posledice. Vremena za žaljenje nema. Ako bih i žalio za nečim to bi bilo samo za vremenom koje smo ponekad gubili kao klub da donesemo neke teške odluke.

10. Šta poručuje navijačima Vojvodine? 

Da nastave da nas podržavaju jer složićete se da nije mala stvar u bilo kom sportu biti pet godina uzastopno najbolji u svojoj zemlji.

Slične objave

Dnevnik: Perović najbolji rukometaš u 2017. Najstariji izbor sportiste, Dnevnikovo priznanje za najuspešnije održan je 61-i put u hotelu Novi Sad. Proglašeni su najbolji u 21-oj sportskoj discip...
U Zagrebu spuštena zavesa na 2017. Rukometaši Vojvodine izgubili su poslednjem kolu ove godine u SEHA Gazprom ligi u Zagrebu od PPD Zagreb sa 35:25. Tako je naš tim završio prvi deo tak...
Vojvodina na noge Zagrebu Rukometaše Vojvodine očekuge gostovanje u Zagrebu nekadašnjem evropskom prvaku u okviru poslednjeg kola SEHA Gazprom lige u 2017 godini. Naš tim je ko...

Leave a Reply