U čast Bogdanu Rodiću

Privrednik, stvaralac, vizionar

Onaj ko se zagleda u višedecenijsku prošlost Vojvodine svakako da bi među klupske stubove uvrstio i Bogdana Rodića, legendarnog predsednika od kojeg je počelo trofejno vreme kluba. Uspešan privrednik je svojoj velikoj sportskoj ljubavi, rukometu i Vojvodini, darivao sve svoje najlepše, radujući se i tugujući uz svoju Vošu, kako je umeo da kaže – jednu od svojih životnih saputnica.

bogdanr

Kada je 90-ih godina 20. veka preuzeo Vojvodinu i ulepšao je "prezimenom" svoje firme "Univerexport" imao je ideju i želju, koja se kasnije pretvorila u opsesiju, da Novom Sadu podari šampionsku titulu. Nema dileme i nepoznanice da je u neprestanoj borbi s’ vetrenjačama više puta lomio, vagao i preispitivao svoj ostanak u klubu i rukometu u celini i da su uvek pobeđivali ljubav i strast i odgovornost ozbiljnog privrednika i odgovornog čoveka. U toj borbi sa drugima i samim sobom dočekao je i titulu i pehar kupa i Vojvodinino predstavljanje na evropskoj sceni i lična i klupska priznanja i na kraju i nagradu "Jovan Mikić Spartak".

Čuvajući uspomenu na ovog velikog čoveka i sportskog radnika RK Vojvodina je godinama unazad organizovala turnir posvećen njemu i njegovim delima. Došao je trenutak da se ova i van granica zemlje poznata i priznata manifestacija pretoči u nešto još humanije – da se organizuje dečji kamp, koji će da nosi ime Bogdan Rodić. Činjenica je da je Bogdan uživao u vrhunskoj igri i rezultatima svoje ekipe, ali je i činjenica da je voleo ljude, a posebno decu i mlade rukometaše. Verujemo da će svi poklonici rukometnog sporta s oduševljenjem prihvatiti ovu akciju Rukometnog kluba Vojvodina i Bogdanovog ponosa “Univerexporta” , da će kamp da ima dug život i da je BUDUĆNOST U NAŠIM RUKAMA!