Rojević: Biće teže, ali ciljevi se znaju

RK Vojvodina započinje novu sezonu u atipičnim uslovima. Nakon pauze još od sredine marta usled pandemije zbog čega je poništena prethodna sezona, Voša je na istom početku kao i pre godinu dana, ali sa znatno izmenjenim timom. Otišlo je čak devetorica igrača: Sretenović, Milašević, Prodanović, Ovčina, Ilić, Medurić, Vučković, Stojković, dok se naš dugogodišnji golman Perović oprostio od igračke karijere. Najveće pojačanje svakako je pivotmen Bojan Beljanski, naš dugogodišnji internacionalac. Pristigao je i mladi pivotmen Aleksandar Kurteš (Spartak), kao i levi bekovi Milan Vukovljak (Katar) i Stefan Miljković (Borac Banjaluka), desno krilo Darko Milenković (Dinamo) i levo krilo Bojan Rađenović (Borac Banjaluka). 

  • Krećemo ispočetka. Kao da ničeg nije bilo godinu dana i to je vrlo čudno. Napravili smo ozbiljan rez u igračkom kadru. Do sada toliko promena odjednom nije bilo i zato će biti potrebno vreme da se igrači naviknu na rad koji zahtevamo, jedni na druge. Doveli smo igrače koji su spremni da igraju zahtevnu odbranu i da svakog dana napreduju. Praktično osim Beljanskog koji će nam mnogo doneti kvalitetom, ali i iskustvom, ostale pridošlice moraće mnogo da zapnu kako bi pokazali šta poseduju od igračkog potencijala – započeo je priču Boris Rojević.

Početak priprema za sada je na otvorenom usled mera koje su i dalje na snazi. 

  • Treniramo na stadionu Karađorđe i tu imamo odlične uslove. Nažalost nisu svi igrači u istoj fizičkoj formi. Neko je više radio tokom pauze, a neko manje i to je uvek nezahvalno, ali naš kondicioni trener i moj prvi pomoćnik Aleksandar Tunguz će sigurno sve to popraviti. Ovaj prvi deo je uvek dosadan igračima, ali je neophodan. Čekamo da popuste mere i da uđemo u halu i da počnemo sa rukometnim treninzima.

Mnogo igrača je otišlo. Još je nepoznanica sa krilnim igračima Stankovićem i Grozdanićem. Nekoliko mladih igrača je poslato na pozajmicu, dok su neki priključeni prvom timu. 

  • Stanković i Grozdanić su zaslužili da odu u inostranstvo i naplate sve ono što su dali Vojvodini. Međutim oni nigde ne žure sa tim. Neće otići tek tako zbog bilo koje ponude. Samo ona koja je znatno bolja od Vojvodinine i koja im garantuje dobru egzistenciju i naravno dobar rukometni ambijent će ih odvesti iz Novog Sada. U suprotnom, ostaju kod nas. Mi kao ozbiljan klub već imamo pripremljene zamene ako dođe do toga. Što se tiče mladih igrača uvek ih svake sezone priključujemo prvom timu. Odlučili smo da golman Dimitrije Jelić, zatim pivotmen Luka Rogan i bek Nikola Kovačević naredne sezone igraju u Crvenoj zvezdi sa kojom smo oduvek imali izvrsne odnose. To je idealna sredina za njihov razvoj. Priključili smo prvom timu kadetske reprezentativce iz našeg omladinskog pogona Simu Šijana i Marka Tasića tako da nastavljamo sa afirmacijom mladih.

Vojvodina posle dugo godina igraće od početka sezone domaće prvenstvo. Arkus liga je proširena i igraće se po novom formatu. Vojvodina je u prvoj grupi zajedno sa sledećim ekipama: Dinamo, Partizan, Dubočica, Spartak, Kikinda, Proleter i Jugović. 

  • Po meni prva grupa je kvalitetnija. Neće biti lako. Dinamo je naš stari rival koji je uvek izuzetno kvalitetan. Vidimo da se Partizan ozbiljno pojačava, kao i Dubočica što će biti najteže gostovanje. Proleter je preuzeo prekaljeni as Momir Rnić. Imaćemo ponovo derbi sa Jugovićem i to je uvek utakmica gde usled velikog rivaliteta kvalitet više nije presudan. Spartak je uvek neugodan tim. Odlična grupa i zato očekujem mnogo sjajnih utakmica.

Vojvodinu osim domaćeg prvenstva očekuje i nastup u regionalnoj SEHA ligi koja će takođe imati izmenjeni format.

Leave a Reply