Vojvodina – Kikinda 36:24; Debitovali Šijan i Mašić

Rukometaši Vojvodine savladali su Kikindu Grindex sa 36:24 u 6. kolu ARKUS lige. Tako je naš tim ostvario i četvrtu pobedu, uz jedan remi, a ima i utakmicu manje. Zaostali meč sa subotičkim Spartakom odigraće se 18. novembra. 

Naš tim je na ovom meču nastupio značajno oslabljen bez čak sedmorice igrača. To je bila prilika da trener Boris Rojević pruži šansu novim biserima iz Vošine omladinske škole. Na red su došli Simo Šijan i Bojan Mašića, igrači iz generacije 2004 godište. Obojica su ušli u igru u finišu utakmice i postigli po gol, a učestvovali su u nekoliko akcija kao da su dugo već u prvom timu čime su pokazali da Vojvodina ne treba da brine za budućnost. U sastavu je bio i Nikola Kovačević, takođe naš omladinac koji je još debitovao još prošle sezone.

Inače Vojvodina je sjajno odigrala u prvom poluvremenu, posebno od periodu od 15 do 30 minuta. Svela je protivnika na svega 9 golova. U nastavku je pomalo opala koncetracija našim rukometašima, Kikinda je prišla na minus šest, ali ponovo na scenu stupa organizovana Vošina odbrana, ali i golman Verkić, te laki golovi u tranziciji. Pohvale i za brzi centar čime Vojvodina nije dozvolila protivniku da ozbiljnije smanji razliku. Najefikasniji na utakmici bio je desno krilo Milenković sa 9 golova, ujedno i najbolji akter susreta, dok su ga u stopu pratili Jovica Nikolić i Miloš Grozdanić sa po 7 postignutih golova. 

Leave a Reply