Derbi starih rivala: Voša – Partizan (subota, 18:00)

Rukometaše Vojvodine u subotu (5. novembra) očekuje poslednji meč na domaćem terenu u 2020. godini. Naš tim sastaće se sa ekipom Partizana u okviru 10. kola ARKUS lige. Razlika između dva tima u vrhu tabele A grupe je samo jedan bod, ali su obe ekipe i teroterski obezbedile plasman u plej-of gde se ne prenose bodovi iz prve faze.

  • Sastajemo se sa starim rivalom sa kojim se Vojvodina mnogo godina borila za trofeje. Partizan je uvek Partizan u kakvom god da je igračom ili finansijskom stanju. A koliko možemo videti pred nama je možda i najbolji Partizan u poslednjih nekoliko godina. Od prvog našeg susreta ove sezone kada smo ih pobedili u Beogradu, crno-beli su doveli dva nova igrača. Pižuricu specijalistu za odbranu i sjajnog strelca u vidu desnog beka Ivanovića. To je kompaktan tim protiv koga moramo da odigramo na maksimumu. Ono što nas brine jeste što već deset dana igramo četiri utakmice u još uvek skraćenom rosteru i bojim se da to ne ostavi neke veće zdrastvene posledice. Priznajem da smo na izmaku snage, ali izdržaćemo još malo pre nego što odemo na zasluženi odmor – ističe trener Boris Rojević.
  • Što je i šef rekao Partizan je ozbiljan tim. Treba da se sada skupimo u momentu kada su mnogi igrači bolesni ili u karantinu, kada su mnogi na izmaku snage. Verujem u svoje saigrače i znam da će dati maksimum – naglašava desni bek Jovica Nikolić.  

Konferenciji za novinare održane u domu šampiona, SC Slana Bara na Klisi, prisustvovao je i generalni direktor kluba Darko Jevtić koji je najavio velike ambicije Vojvodine u narednom periodu.

  • Najpre moram da podsetim da je Vojvodina pretrpela velike igračke promene između dve sezone. Doveli smo možda i manje renomirane igrače, ali one koji se uklapaju u mozaik Vojvodine što je uvek napred i uvek ka šampionskim ciljevima, ali uz požrtvovanje gde je tim na prvom mestu. Naredni period je test za sve. Ko će opstati u Vojvodini? Više ćemo se time baviti, ko će i dalje nositi crveno-beli dres, a tek posle koga ćemo u jasno profilisanoj selekciji dodati kao pojačanje. Ovo govorim jer Vojvodina, sada to objavljujem, želi da se ponovo takmiči u Ligi šampiona. Naravno da je takav naš stav došao posle Uredbe Vlade Republike Srbije da preko nacionalnih granskih saveza dodeli državnu novčanu pomoć najboljim klubovima. Naša je zbog toga obaveza da vratimo Srbiji pravom promocijom na međunarodnoj sceni. 

Leave a Reply