ARKUS: Zvezda – Vojvodina 32:28

Naši rukometaši pretrpeli su prvi poraz u sezoni i prvi put nakon godinu dana izgubili bodove u ARKUS ligi. Crvena zvezda je bila bolja rezultatom 32:28 (16:16). 

Vojvodina je definitivno platila danak brojnim povredama i smanjenom rosteru u Beogradu. Nedostajao je Ocvirk i Kurteš, a tokom meča povredio se Žmavc i Tomić, dok je Nikolić odigrao bolestan. Uprkos tome, naši rukometaši dali su sve od sebe i pokušali da se nadigravaju sa kvalitetnim i vidnom motivisanim rivalom. U prvom delu igre rezultatski egal, a u nastavku minimalna prednost našeg tima u 36. minutu. Od tog momenta, domaćini preuzimaju inicijativu, preokraću rezultat i stižu do konačne pobede od 32:28. Najefikasniji u našem timu bili su krilni igrači Šotić i Kljajić sa po 7 golova. Galeriju slika sa ovog meča pogledati OVDE.

Ako je već poraz morao da se desi, a dugo ga nije bilo, onda je definitivno bolje da se desio sada, u prvom delu sezone. Bez obzira na poraz, Vojvodina je zadržala lidersku poziciju na tabeli A grupe. U narednom kolu Vojvodina će igrati protiv Jugovića u Kaću, 10. novembra. 

Leave a Reply