Voša deklasirala Italijane za 3. kolo EHF kupa

Rukometaši Vojvodine savladali su i u revanšu italijanski Brixen, ovoga puta, kod kuće u SC Slana Bara sa 44:27 (24:10). Time se naš tim, uz trijumf u prvom meču sa 8 golova razlike, ukupnom razlikom od čak 25 golova prednosti, plasirao u 3. kolo EHF kupa.

Najbolja partija ove sezone, posebno fantastično prvo poluvreme i jedno od najboljih u poslednjih nekoliko sezona u Evropi. Rukometaši Vojvodine postigli su čak 24 gola u prvih 30 minuta. “Torpedovali” su gol Brixena iz svih pozicija, kako van linije od 9 tako i sa crte, ali i sa krilnih pozicija. Sve je funcionisalo u napadu, veoma često igra 2 na 2 Puhovskog, najboljeg strelca meča sa 8 golova i Pešića (4) koji je ponovo imao besprekorna rešenja sa šest. U drugom poluvremenu ga je zamenio mlađani Rogan (3), a raspucao se i Buneta (6), novajlija desni bek, koji polako ulazi u formu. Tomić je vratio prepoznatljivu igru i postigao 5 golova uz sjajne role napada između zone. Šansu je dobio i najmlađi, naš kadet, Đorđe Draško koji se jednom upisao u strelce sa penala. Desno krilo Mileković upisao je 5 koliko i sve bolji Ocvirk. Ističemo debitantski nastup 15-godišnjeg Đorđa Draška, najmlađeg učesnika evropskog takmičenja u istoriji RK Vojvodina čime naš tim nastavlja da neguje i uvodi mlade igrače

Sjajno izdanje naših rukometaša, najbolje ove sezone, koji pokazuju da je uigranost novog tima sve bolja. Vojvodina se plasirala u 3. kolo EHF kupa i sačekaće žreb kako bi saznala ko će biti nova prepreka ka što daljem plasmanu u evropskom takmičenju. Treba dodati i podršku najmlađih, više od 100 mališana iz OŠ “Dušan Radović” uz standardno članove Vošine omladinske škole i prijatelje kluba i ljubitelje rukometa kojih je bilo oko 500. 

  

    

Leave a Reply