Meškov još jednom potvrdio snagu

Rukometaši Vojvodine poraženi su od Meškova u utakmici 7.kola C grupe Lige šampiona odigrane na Spens-u. Beloruski prvak bori se za prvu ili drugu poziciju koja vodi u dalje takmičenje. Opravdao je ulogu apsolutnog favorita i drugi put savladao Vojvodinu. Naš tim ostaje na dve ostvarene pobede koje i dogodine obezbeđuje budućem prvaku učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Isti rivali sastaće se već u ponedeljak kada će u SC Slana Bara odigrati meč Seha Gazprom lige (19:30).

Photo-30

Vojvodina je protiv Meškova bila u egalu samo do desetog minuta kada je rezultat iznosio 4:4. Usledila je serija Belorusa od 6:0 koji su, mahom, golove postizali iz kontra napada ili igrom na crti za Stojkovića, ubedljivo najefikasnijeg. Naš reprezentativac lako je izlazio na kraj sa odbranom Vojvodine, najčešće je pogađao, a kada nije, usledio bi sedmerac. Jednostavno, fizička nadmoć Meškova bila je nepremostiva prepreka za Novosađane. Belorusi su u 25. minutu stekli osam golova prednosti (10:18) i sačuvali je do kraja poluvremena (12:20). Uprkos evidentnoj razlici u kvalitetu, naš šampion pokazao je nekoliko puta da poseduje talenat. Tako je Stanković iz mrtvog ugla, sa desnog krila, odigrao cepelin za reprezentativca Srbije Marjanovića na suprotnoj strani.

Photo-26

U prvim minutima nastavka smanjila je Vojvodina prednost protivnika i prišla na šest golova zaostatka (15:21), ali je ubrzo bilo +10 za protivnika (17:27). I dalje je Meškov iz agresivne odbrane lako dolazio do prilike za brz napad i lake golove. U tome ih je predvodio sjajni Čarapenka na golu. Primorana na takav tempo, Vojvodina je, donekle, uzvraćala preko krila Stankovića i Marjanovića koji su pogađali u tranziciji. Ipak, više od toga nije mogla, te je na kraju pružila ruku protivniku na zasluženoj pobedi Vojvodina – Meškov 26:35. 

Photo-16

Pre početka utakmice Nikoli Mađareviću čiji transparent je osvojio najviše simpatija, preko 300 lajkova na fejsbuku, uručen je autentični dres, garnitura u kojoj Vojvodina igra Ligu šampiona. Nikola je kapitenu Nikoliću poklonio pobednički transparent.

Leave a Reply