Krupanj 2018

8 trofeja iz minule sezone na jednom mestu

Nekada „Bogdan Rodić“, a od 2017 „Kamp šampiona“ koji u pravom smislu tih reči okuplja šampione svih uzrasta. Učestvovalo je 72-a polaznika, uz 7 trenera i još troje osoblja zaduženih za zdravlje i edukaciju dece tokom 7-dnevnog boravka u hotelu Grand u Krupnju.

Među polaznicima „Kampa šampiona“ je čak pet šampionskih generacija koji su aktuelni državni šampioni. Podsećamo, pionirsku kod dečaka titula prvaka Srbije pripala je RK Vojvodini, a Crne Gore RK Lovćen, odnosno kod devojčica naš državni prvak kod mlađih pionirki je ŽRK Temerin. Vojvodina i Lovćen su u minuloj sezoni bili superiorni i kod kadeta. Ako tome dodamo predstavnike šampionskih ekipa Lovćena, osvajača duple krune u seniorskom uzrastu, odnosno šestostrukog prvaka Vojvodine, onda je jasno da je ovaj kamp jedinstven po tome što okuplja nosioce čak 8 trofeja iz jedne godine na jednom mestu.


– Meni je ove godine pripala čast da budem glavni trener u kampu. To sleduje po službenoj dužnosti s obizrom na to da šef struke u RK Vojvodina, osim obaveza tokom takmičarske sezone, mora da na delu vidi sve buduće igrače iz sopstvenog pogona i da boravi tokom kampa sa svim saradnicima koji rade sa najmlađima. Ove godine gosti su nam bili sa Cetinja. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa uvaženim trenerom Zoranom Abramovićem. Razmenili smo iskustva i mogu reći da i Lovćen ne treba da brine za budućnost – rekao je Boris Rojević i dodao da je rekordan broj dece dokaz da se u kampu dobro radi i da to prepoznaju kako roditelji tako i treneri.

Poput prošle i ove godine među devojčicama najviše je bilo Temerinčanki. – Temerin je nenesumnjivo rasadnik talenata i kao takav pretpostavljam jedna od najvažnijih baza našeg ženskog rukometa. Nismo slučajno za saradnika odabrali Jovana Risovića. Svaka čast njemu i njegovim saradnicima na tome što rade – završio je Rojević.
Osim Temerinčanki, na „Kampu šampiona“ bile su i devojčice iz Novog Sada i Kaća. Među dečacima je prirodno najviše bilo iz Novog Sada i iz Crne Gore, ali i iz Bačkog Jarka, Loznice, Žablja, Crvenke.

Kamp šampiona posetila je naša proslavljena reprezentavika Tanja Medved koja je dva dana provela u Krupnju.
– Uživala sam družeći se sa decom. Pokušala sam da im prenesem, iz mog iskustva, kakvu privilegiju imaju što su odabrali rukomet. Davala sam im i lične, ali i primere drugih rukometaša i rukometašica o tome kako se postaje borac, ne samo na terenu, već i van njega. Rukomet je životna nadogradnja, sa rukometom je sve lakše. Zar ima šta lepše nego spojiti ono što voliš, sa onim što ti sutra može pokazati profesionalni poslovni put bilo putem daljeg angažmana u rukometu ili neposredno na osnovu iskustava i znanja stečenih kroz sport – prenela nam je utiske Tanja Medved.

Kamperi su ove godine imali i dva predavanja o pravilima rukometne igre. Predavač je bio naš istaknuti sudija, delagat i kontrolor Steva Popov. Iz „Kampa šampiona“ kažu da je interesovanje za sledeću godinu ogromno i da će najverovatnije biti organizovane dve smene.