Krupanj 2016

Rukometni klub Vojvodina je 2016. godine u saradnji sa kompanijom Univerexport organizovala po treći put kamp koji je nosio naziv nekadašnjeg predsednika Bogdana Rodića koji je doneo prvi titulu našem klubu. Kamp je održan u Krupnju, a novina je uključivanje devojčica. Zadržana je ideja da samo treneri u klubu, svih uzrasnih selekcija, čine stručni tim, među njima su mahom oni koji su nekada bili igrači pod vođstvom predsednika Rodića, što daje mogućnot da lično deci prenesu njegovu harizmu, strast kojom je vodio klub kao primer budućim generacijama.

64 članova, od čega su deca iz 13 gradova Srbije, kao i iz Makedonije, Crne Gore i BiH, a osim trenera, činili su ga i sekretar, doktor, fizioterapeut i osoba zadužena za kreativne vansportske aktivnosti. Pored unapređivanje rukometnih veština, poučeni ranijim iskustvima i analizirajući želje dece, veliki akcenat stavljen je na razvijanju timskog duha, socijalizacije, tolerancije i širenje svesti o značaju multikulturalnosti pošto je je bilo dece više nacionalnosti. Nastavljena je edukacija dece kroz nastavu, ali i upoznavanje sa istorijom ravničkarskog kraja, istorijski važno mesto gde je održan kamp. Najveću pažnju privukla je poseta najboljeg rukometaša sveta i reprezentativca Jugoslavije Veselina Vujovića.

Kamp je održan u Krupnju koji se nalazi na 320 metara nadmorske visine. Okružen ograncima Boranje, Jagodnje i Sokolske planine, kroz koje protiču reke Bogoštica, Čađavica i Kržava, ubraja se, u ekološkom smislu, među najčistija mesta u zemlji. Njegova mikro klima je ista kao i na Zlatiboru, s obzirom na broj sunčanih dana i ružu vetrova, tako da se, tokom letnjih dana, sportisti prirodno rashlađuju što je od opšte važnosti za efikanost priprema.