EHF Kup: Voša eliminisana u kolevci rukometa

Bez najubijitijeg beka Nikolića i prvog pivotmena Trkulje, kao i bez Tomića, a od ranije povređenih Ovčine, Ratkovića i Perovića, sa samo 12-est igrača, naš šampion nije imao šanse u Danskoj. GOG – Vojvodina 38:25 (19:12)

Nakon startnih 2:2, GOG pravi seriju od 6:1, a od prvih 8 golova, čak 6 postiže iz kontranapada, prouzrokovanih tehničkim greškama našeg tima. Trener Rojević ubrzo reaguje tajm autom, te sledi organizovanija igra. Prodanović je često ulazio na drugog pivota i uneo živost u napadu. Uz nekoliko Verkićevih odbrana Vojvodina se potpuno približila na 11:12 u 20. minutu. Međutim, usledio je čudan kriterijum letonskih sudija koji su usled navodnog probijanja oduzeli 4-5 lopti našem timu. To je automatski ubrzalo ritam što koristi domaćinu, za novu seriju od 8:2 i značajnu razliku na poluvremenu od 7 golova.

Vojvodina je dobro otvorila drugo poluvreme. Ponovo je usporila ritam, a manje grešaka u pozicionoj igri omogućilo je odbrani da se na vreme postavi. Rojević je vrteo 11 igrača kako bi sačuvao koliku toliku svežinu, čak je i Milašević igrao u napadu, Čelica koliko je mogao budući da je igrao pod blokadom. Stanković je prinudno otišao na desnog beka, a uzimajući dalek zalet omogućilo mu je furiozni ulazak u zonu što pomalo poremetilo protivnika, posebno kada je menjao mesta sa desnikrilnim Prodanovićem. Međutim to je funkcionisalo do 45 minuta do kada se prednost nije menjala. Jednostavno veća rotacija Danaca, nošeni tipičnom skandinavskom atmosferom od 2000 neumornih dlanova, odredilo je krajnji ishod. Zaslužen prolaz GOG-a u grupnu fazu EHF Kupa, a Vojvodini čestitke na ovogodišnjem izdanju pošto je prethodno eliminisala holandskog prvaka Alsmera, ali nije uspela da ponovi uspeh iz sezone 2013-14.

Leave a Reply