Nekako s’ proleća: Čarolija za 8-u uzastopnu titulu

Rukometaši Vojvodine savladali su Partizan sa 28:20 u utakmici 12. kola ARKUS lige čime su i teoretski, dva kola pre kraja prvenstva, osigurali novu šampionsku titulu. Vojvodina sada ima nedostižnih 7 bodova prednost, maksimalan učinak na tabeli, pa će proslaviti osmu uzastopnu šampionsku titulu, ukupno devetu u istoriji kluba. 

Naši rukometaši ponovo su bili na visini zadatka. Prosto deluje neverovatno da iz utakmice u utakmicu sa toliko energije uspevaju da pruže u svakom trenutku svoj maksimum. Partizan je prvi gol postigao tek u devetom minutu. Već tada bilo je +4 za naš tim, a na poluvremenu šest golova razlike – 14:8. Sjajni Verkić na golu, brza tranzicija i golovi Milenkovića i Šotića koji su do kraja meča bili skoro nepogrešivi. Milenković 9/10, Šotić 7/8. Kurteš i Ratković su se odlično dopunjavali na crti sa dva, odnosno tri postignuta gola. Vojvodina je imala i +9, malo je falilo da bude i dvocifrena razlika, za konačnih 28:20. Pred našim timom je želja da se sezona okonča sa 14 pobeda iz 14 utakmica tako da se ide maksimalno i u preostala dva prvenstvena susreta. 

Nastavljena je čarolija koja traje od 2013. godine. Osma uzastopna, ukupno deveta titula u istoriji kluba. Nova tripl kruna, a računajući kompletnu godinu, Vojvodina je uzela dva nacionalna kupa, jedan iz ove sezone, a jedan kao zaostalo takmičenje iz prehodne sezone, uz superkup što predstavlja najuspešnijih godinu dana u istoriji kluba.

 

Leave a Reply