ARKUS: Voša sa +6 bolja od Metaloplastike

Rukometaši Vojvodine savladali su Metaloplastiku sa 32:26 u utakmici 2. kola A grupe ARKUS lige. Tako je naš tim došao i do druge pobede. U narednom kolu očekuje nas teško gostovanje u Pančevu. 

Utakmica je od početka bila u visokom ritmu. Mnogo trčanja, brzo realizovanih napada, dosta golova. Naš tim dobro je otvorio meč, poveo sa 3:0, imao ubrzo i +6, a na poluvremenu +4 (16:12). U nastavku uspela je Metaloplastika u par situacija da priđe na tri gola, međutim kad god se to desilo usledila je čvrsta odbrana i lak gol iz tranzicije, a najefikasniji bio je Aleksa Kljajić sa 10 golova. Verkić je bio sjajan na golu, povitmen Ratković takođe odličan i u napadu sa 5 golova, ali i u odbrani, kao i njegov kolega na crti Žmavc. Nikolić je postigao 5 golova.

Sve u svemu, važna pobeda protiv jednog od glavnih konkurenata za titulu, možda i veći broj primljenih golova nego što je standard Vojvodine, ali sezona je duga, verujemo da ovo još nije maksimum našeg tima koji želi da se domogne i devete uzastopne šampionske titule. Sledi uvek neugodno gostovanje u Pančevu ekipi Dinama, 2. oktobra od 17 i 30.

Leave a Reply