Voša na otvaranju sezone protiv Proletera

Rukometaši Vojvodine startuju u subotu (17. septembra) u novoj sezoni ARKUS lige. Prvi protivnik jeste zrenjaninski Proleter u utakmici koja se igra u SC Slana Bara sa početkom u 18 časova. Nova sezona donela je i novi format gde u se najpre igra dvokružno u konkurenciji 14 ekipa u okviru 26 kola, a potom nastupa plej-of i utakmice za titulu gde Vojvodina brani pehar. 

  • Nova sezona i novi izazov za nas. Ambicije Vojvodine su uvek šampionske i to ne treba naglašavati. Svake sezone imamo nekoliko kvalitetnih rivala i rekao bi ove, zaista, je možda i nikad neizvesnije. Tu je Metaloplastika, pančevački Dinamo, beogradska Zvezda, ima još nekoliko timova koji su ozbiljno uložili u igrački kadar. Mi nismo dobro otvorili sezonu ako pogledamo da smo izgubili trofej Superkupa od Metaloplastike u dobijenoj utakmici gde smo bili bolji rival i vodili 59. minuta. Nismo na kraju imali i sreće i u analizi utakmice videli smo da smo bili bolji u svim segmentima igre. Taj poraz malo se reflektovao na ekipu na treninzima, ali sad je već zaboravljen. Sledi nam otvaranje sezone protiv Proletera, uvek zvučno ime, nekada vicešampion Evrope koga predvodi nekadašnji igrač Bundes-lige Rnić. Tu su i mlađani Krivošija, braća Pavlovići, talentovani igrači. Moramo dobro da ih shvatimo i naravno pobeda ne bi smela da dođe u pitanje – rekao je trener Boris Rojević.

Novinarima na konferenciji na Slanoj Bari obratio se i golman Fran Lučin.

  • Znamo da je Proleter tim projektovan negde za sredinu tabele. Kvalitetan rival, ali Vojvodina je tim koji ide na titulu. Početak je sezone. Još se privikavamo na stil igre. Biće sve bolje kako vreme bude odmicalo, siguran sam u to. 

Leave a Reply