Vojvodina – Proleter 34:20

Rukometaši Vojvodine savladali su Proleter sa 34:20 (21:11) na startu ARKUS rukometne lige održane u SC Slana Bara u Novom Sadu. Tako je naš tim trijumfom započeo sezonu u kojoj će pokušati da dođe do desete uzastopne titule.

Sjajna igra našeg tima na početku sezone. Vrhunska odbrana kakvu traži trener Boris Rojević i raznovrstan napad, posebno u tranziciji. Vojvodina je već na poluvremenu imala +10 protiv Proletera i praktično osigurala pobedu. Do trijumfa su naš tim predvodili raspoloženi krilni igrači Vasić, desno krilo, sa čak 9 golova iz 10 pokušaja, a sa druge strane terena Grozdanić je postigao šest. Kurteš i Rogan na crti dodali su po četiri gola, sa maksimalnim učinkom. Odličan na golu bio je novajlija Hrvat Lučin sa 18 odbrana, Tunižanin Idris je pet puta intervenisao. Ono što posebno raduje jeste čak 54 uspešna faula našeg tima koji je već na startu prvenstva pokazao da će odbrana ponovo biti zaštitni znak Vojvodine u borbi za nove trofeje. Na ovom susretu debitovao je i novi desni bek Hrvat Marin Buneta sa tri gola. 

Pre ovog meča uručen je dres, od strane novog potpredsednika kluba Marka Vujina, sa potpisima svih igrača našem Nemanji Pribaku. Srednji bek Vojvodine osvojio je tri šampionske titule u poslednje tri sezone za naš tim, a RK Vojvodina mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. “Nemanja, Slana Bara uvek će biti tvoj rukometni dom. Sretno, doktore”.

Leave a Reply