EHF Finale: Voša ima +7

Rukometaši Vojvodine ostvarili su pobedu od 30:23 u prvom meču finala Kupa Evrope protiv norveškog tima Nerbo u susretu odigranom u SC Slana Bara u Novom Sadu pred više od 2.000 gledalaca. Revanš je iduće subote u Norveškoj kada će se srpski šampion boriti za evropsku titulu.

Fantastična igra našeg tima. Nestvarno u prvom poluvremenu kada je stamena zona dozvolila protivniku samo dva gola za 20 minuta. Trener Rojević izvrsno je rotirao igrače na bekovskim pozicija usled hendikepa neigranja jedinog levorukog, Milana Milića. Igrali su i Aziz, Tomić i Srđan Milić, a neretko je poziciona igra postavljena i sa dva pivota, Pešićem i Roganom. Čak devet igrača upisalo se u strelce, za razliku od Nerboa gde su u prvom delu igrale pogađali samo dvojica i to krilni igrači. Dokaz neverovatne odbrane koja je primila 8 golova.

U nastavku je Vojvodina ima i najvećih +9, ali je usledio period igre kada je napravljeno nekoliko tehničkih grešaka u dodavanju što su Norvežani iskoristili u kontranapadu. Srđan Milić je sjajno pronalazio pukotine u odbrani protivnika driblingom u nezgodniju stranu, na kraju strelac 4 gola. Puhovski je “iščupao” gol u poslednjem minutu za konačnih 30:23. Solidna prednost pred revanš, iako je razlika mogla biti i veća. Najefikasniji u našem timu bio je Rogan sa 5, pomenuti Milić sa 4, koliko Ocvirk i Rađenović. Golman Lučin ponovo je sjajno branio. Revanš je 3. juna u Norveškoj. 

Šta reći za atmosferu. Ponovo je Evropa videla rukometni Novi Sad. Navijačka grupa Firma je grmela sa tribina, pratili su ih i svi ostali, opet mnoštvo dece, rukometnih i sportskih radnika. Predivna slika koja je otišla u svet. 

Leave a Reply