Vojvodina pobednik Kupa Evrope!

RK Vojvodina je pobednik Kupa Evrope – Kup EHF. Srpski šampion slavio je i drugi put, ovoga puta, u Norveškoj u Stavangeru, protiv Nerboa sa 25:23 u revanš utakmici finala. Prvi meč Vojvodina je trijumfovala sa +7 golova razlike. Tako je naš tim prigrlio svoj prvi evropski trofej u klupskoj istoriji, a prvi za srpski rukomet nakon 22 godine. 

Istorijski. Kakva Vojvodina i u revanšu u Norveškoj gde je kolevka rukometa. Ceo tok revanša bio je poput sjajnog prvog poluvremena iz prve utakmice. Diktirala je Voša ritam, nametnula čvrstu igru. Nije dozvolila protivniku da se odlepi, a održavala je egal utakmicu i na kraju slavila sa 25:23. Čestitke za trenera Borisa Rojevića, za ceo njegov stručni štab, za sve igrače kako one koji su bili na terenu, tako i za sve one koji su povređeni i koji su bodrili svoje saigrače. Pobeda kolektiva, pobeda tima. Dosanjan je san svih generacija dug više od 7 decenija. Hvala srpskom stanovništvu, našim ljudima iz okoline Stavengara, njih preko 100 je došlo na utakmicu i bodrilo naše igrače. Hvala svim navijačima iz Srbije. Očekujemo proslavu u Novom Sadu, u evropskom epicentru danas. 

Trofej Kupa Evrope jeste drugi pehar u sezoni, nakon osvojene titule domaćeg prvenstva, preostalo je još finale Kupa Srbije i dvomeč sa Dinamom i borba za treći trofej u sezoni čime bi se zaokružila sezona iz snova. 

Leave a Reply