Kadeti Vojvodine prvaci Srbije

Generacija dečaka Vojvodine rođenih 2006 godine i mlađi osvojili su ubedljivo titulu prvaka Srbije na završnom M16 turniru održanom na Slanoj Bari. Vojvodina je u finalu savladala Hajduk iz Beške sa 34:24. Pre toga je kao prva prošla grupnu fazu, a u polufinalu nadvisila beogradski Partizan. 

Kadeti Vojvodine su impresivni bili tokom cele sezone. Kao prvaci Vojvodine igrali su grupnu fazu sa skorom od 6 pobeda iz 6 utakmica, a zatim i Superligu Vojvodine su završili sa 14 od 14. Inače, u ovoj sezoni su naši mladi šampioni fantastično igrali i na međunarodnoj sceni gde su osvojili sva četiri turnira i odigrani 20 utakmica i 20 puta slavili:  Turnir grada Novog Sada (Rastimo kup), Lokomotiva Cup (Bih), Novogodišnji turnir (Beograd) i Vikus Cup (BiH). 

U najboljoj postavi prvenstva Srbije su:
Najbolje levo krilo Djordje Draško
Najbolje desno krilo Vasilije Borojević
Najbolji pivot Andrija Stankov
Najbolji desni bek Marko Jokić

Dodajmo još i to da se ova ekipa Vojvodine takođe još takmiči i u  seniorskoj prvoj ligi Vojvodine gde je zauzela visoko 6 mesto. U drugom delu sezone u toj ligi su kadeti Vojvodine zabeležili skor od 9 pobeda i samo 2 poraza. Ako bi se računao samo taj deo prvenstva, bili bi prvi. 

 

Leave a Reply