Ћирковић: Хватање залета ка трофејима

Дани одмора за шампиона Србије су готови. Након краће паузе уочи новогодишњих и божићних празника, стручни штаб и првотимци Војводине искористили су да се добро одморе и напуне батерије за предстојеће изазове.

Суперлигаш са Слане баре у Нову годину ушао је са старим – новим шефом стручног штаба Ђорђем Ћирковићем и без средњег бека Саше Мајанца који је за сада једини напустио црвено-бело јато. Што се тиче амбиција и циљева у 2014. години они су јасни, одбрана титуле и напад на оба домаћа трофеја и што бољи пласман у дебитантској сезони СЕХА лиге.

На јучерашњем окупљану на Сланој бари, стручни штаб у саставу Ђорђе Ћирковић, помоћник Драган Кукић, кондициони тренер Марко Шешум и тренер голмана Милован Ерцег на окупу су имали све играче, а почетак припрема пропустио је само репрезентативац Србије Миљан Пушица који ће се екипи прикључити накнадно.

– Протеклих дана сам у договору са најближим сарадницима направили смо општи план припрема. Иако смо првобитно планирали нешто краћу паузу, с обзиром да смо имали три играча на припремама са сениорском репрезентацијом али и због празника, одлучили смо се да окупљање закажемо за 8. јануар, тачније 19 дана уочи прве утакмице у наставку сезоне. Наредних пет дана ћемо радити у Новом Саду, а у плану је да једну недељу отпутујемо ван града, више због кохезије екипе и бољег упознавања.У финишу припремног периода одиграћемо две контролне утакмице, ривале још не знамо али ће то највероватније бити неко од ривала из Суперлиге а затим следи пут у Белорусију и меч с Мешковим – казао је шеф стручног штаба Ђорђе Ћирковић.

За разлику од првог пута када сте дебитовали на клупи црвено-блих сада Вам следи ново доказивање, можда и теже одбрана титуле и напад на трофеј Купа:

– Оно што је најбитније и што ми улива додатно поверење је чињеница да је екипа фино избалансирана. Имамо 11 играча који су близу старосне границе од 30 и нешто година, као и једну групу млађих играча  91. годиште. Тим је сада доста компатибилнији него када сам први пут водио екипу Војводине. Осим Саше Марјанца који нас је напустио у децембру и ангажман нашао у Румунији, нико још није напустио нити стигао у клуб. Сигурно да би нам добро дошла додатна појачања али за сада нисмо успели да нађемо адекватне и занимљиве играче, што не значи да појачања неће бити до краја прелазног рока.

Први оперативац црвено-белих Дарко Јевтић ових дана има пуне руке посла:

 – Пратимо тржиште и дешавања у прелазном року. Наша жеља је да ангажујемо још два, три квалитетна рукометаша, али мало тога зависи од нас, више од иностраних клубова који су у предности у односу на нас. Успели смо да ангажујемо и прво појачање, реч је о десном крилу Младену Ивановићу који у Нови Сад стиже из Либана. Ивановић је бивши играч Фиделинке, Металопластике и Партизана. Што се тиче интересовања за Миљана Пушицу оно је велико и даље постоји, али у име клуба могу да кажем да Пушица остаје барем до јуна у Новом Саду – казао је директор Војводине Дарко Јевтић.

Делегација СЕХА лиге крајем јануара у Новом Саду

У циљу припрема за организацију завршног турнира Гаспром СЕХА лиге за сезону 2013/14. крајем јануара у посету РК Војводина стиже делегација СЕХА лиге. Боравак у Новом Саду, челни људи регионалног такмичења искористиће да се увере у могућности организовања Ф4 или Ф6 турнира у Србији тачније Новом Саду, с обзиром да је жеља спонзора такмичења Гаспрома да оно буде одржано у Србији (11 -13. април). Од раније је познато да су црвено-бели поднели званичну кандидатуру за домаћина овог догађаја. По завршетку ЕП у Данској висока делегација стииже на радни састанак у Српку Атину када ће бити донета  коначна одлука о формату завршног турнира, према ЕХФ -у оно би требало да буде замишљено као Фајнал-фор (Ф4), док је жеља Гаспрома и челника СЕХА лиге да се одржи у формату (Ф6) где би постојала могућност добијања вајлд -карте за првака Србије у случају добијања домаћинства.

 

Текст преузет са "Дневника"

Leave a Reply