Vojvodina ne mora da brine za budućnost

Mlađe kategorije Vojvodine nastavljaju sa odličnim rezultatima. Sve selekcije obezbedile su plasman u Superligu Vojvodine. Poznato je da se u prvom delu sezone igraju utakmice u okviru lige regiona, pa su tako kadeti, u konkurenciji ekipa iz Bačke Palanke, Vrbasa, Inđije, osvojili prvo mesto. „Ispunili smo prvi cilj, a sada slede utakmice u Superligi Vojvodine i borba za plasman na državno prvenstvo. Realno je očekivati da to i ostvarimo. Momci su odlični. Vredni. Ima mnogo prostora za napredak. Neki od njih već su u prvom timu, a to je kranji cilj'' – rekao je trener juniora i kadeta u RK Vojvodina Vladimir Cvijan.

  Kadeti RKV

Vojvodina je seniorskom pogonu već priključila igrače iz mlađih kategorija, poput, desnog beka Stefana Ranisavljevića, desnog krila Vanju Smiljanića ili 16-godišnjeg srednjaka Milana Jovanovića za kojeg stručnjaci smatraju da će izrasti u igrača svetskog kalibra. „Veoma sam razočaran što ove sezone još nemamo ligu za juniore. Pomenuti igrači nemaju utakmice u tom uzrastu, a tada su im najpotrebnije. Tu gubimo igrače koji mogu postati reprezentativnog kalibra. Seha liga je prejaka za njih. Pokušavali smo sa prijateljskim utakmicama sa prvoligašima, ali i praćenjem prvog tima i igranjem utakmica sa Seha-ligašima. Međutim, treba nam dugoročno rešenje. Priča se da će na proleće zaživeti i liga za juniore“.

I stariji pioniri, kao i mlađi beleže izvaredne rezultate. Njih trenira Boris Rojević. „Ušli smo u Superligu Vojvodine gde smo sa starijim pionirima već ostvarili dve pobede protiv Sombora i Vrbasa. Iskren da budem, nisam očekivao tako dobre rezultate kod mlađih pionira s obzirom da je u Novom Sadu veoma teško u tom uzrastu animirati decu, pa je tako i baza znatno manja. Ipak, moramo i dalje raditi na promociji po školama“ – dodao je Rojević.

Pioniri RKV

RK Vojvodina ima saradnju sa osnovnim školama Đorđe Natošević i Kosta Trifković gde se odvija mini rukomet koji je namenjen uzrastu do četvrtog razreda. Od petog razreda mladi rukometaši ulaze u pionirsku selekciju. „Naši mlađi pioniri igraju i gradsku ligu gde su u konkurenciji Kaća, Beočina, Petrovaradina i novosadskih ekipa Adut i Rastimo obezbedili plasman na završni turnir koji je krajem godine'' – završio je Rojević.

mladji pioniri RKV

Da li nam gore pomenuto govori da Vojvodina ne treba da brine o budućnosti?! ''Naš prevashodni cilj jeste sistematična proizvodnja igrača za prvi tim. Strategija je formirati široku bazu po školama, iz nje uključiti decu u mini rukomet, a odatle izdvajati najvakvalitetnije i pratiti njihov razvoj kroz pionirsku, kadetsku i juniorsku selekciju, do prvog tima“ – za kraj priče o mlađim kategorijama Vojvodine rekao je Vladimir Cvijan. 

I dok su prvotimci na zasluženom odmoru, za mlađe kategorije Vojvodine ''nema zime''. Očekuju ih brojni turniri u Beogradu, Crvenki, pa i u Brčkom, Prešovu. Mali Vojvodinaši. 

Leave a Reply